Griekse Bifteki

Ingrediënten

250 gram rundergehakt en
250 gram half om half gehakt
1 uitje
1 teentje knoflook geperst
½ theelepel gedroogde munt
½ theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel citroensap
1 theelepel paprikapoeder pikant
½ theelepel peper
½ theelepel zout
3 eetlepels paneermeel
1 ei
100 gram feta kaas in kruimels
Knoflooksaus of tzatziki om erbij te serveren

3 eetlepels paneermeel
1 ei
100 gram feta kaas in kruimels
Knoflooksaus of tzatziki om erbij te serveren

Bereidingswijze

Rasp de ui of snipper het heel fijn en met hek met het gehakt, de knoflook, alle kruiden, de citroensap, paneermeel, ei en kruimels feta. Kneed alles tot een stevig gehakt en voeg eventueel wat extra paneermeel toe. Maak daarna mooie ballen en druk deze ietwat plat in (niet zo dun als een hamburger). En dan grillen maar.