Wie zijn Koos & ik ?

Nu, dat verduidelijken we graag. Koos is de oma van ik. En ik ben Gert-Jan Menkveld.

Mijn oma, geboren in 1917 in Assen kreeg van mijn overgrootouders de naam Klaasje. Maar dat vond oma niet passend. Zij veranderde haar naam in Koos(je). Nu hoor ik u zeggen: maar wat heeft dit met Koos en ik te maken?
Op jeugdige leeftijd boeide mij het bourgondische leven al. Eén van mijn 1ste bijbaantjes was in een goedlopende cafetaria. Ik was toen een jaar of 16 en had als vervolgstudie gekozen voor een administratieve opleiding. Mijn liefde voor eten en het organiseren van feestjes was mijn oma niet ontgaan.Vele malen herhaalde zij “jij moet de horeca in gaan”, dat vind jij leuk en dat past beter bij je. Eigenwijs als ik toen was koos ik toch voor een opleiding aan de MEAO. Maar passie voor eten en drinken zit nu eenmaal in mijn DNA. Dus begon ik op jonge leeftijd in mijn vrije tijd met koken, barbecueën en het helpen op feesten en partijen.

Er is geen kookkunst zonder liefde

oos en ik bbq op locatie Utrecht

Koos & ik bezorgen jouw en je gasten een onvergetelijke barbecuebelevenis, Een ware smaakbeleving met een knipoog naar het Oosten

In de jaren die daarop volgden werd ik meer en meer getrokken door het horeca vak. Het met aandacht en zorg bereiden van vis-, vlees- en vega gerechten geeft mij een kick. Daar word ik blij van. Als gasten na afloop weggaan en speciaal nog even komen bedanken voor het heerlijke eten, geeft mij dat voldoening. Het daagt mij uit om met passie en gedrevenheid gerechten te bereiden die bij iedereen in de smaak vallen.

Omdat mijn oma het vroeger bij het juiste eind had en ik volgens haar voor de horeca had moeten kiezen, heb ik mijn bedrijf als eerbetoon naar haar vernoemd!

Zo is de naam “Koos en ik” ontstaan.

koos en ik recepten spezzatino-di-manzo-italian-beef-stew