Gevulde Puntpaprika's
Ingrediënten
1 pak Lassie gele rijst;
4 á 5 puntpaprika’s;
2 rode uien;
1 rode gewone paprika;
1 courgette;
1 zakje diepvries doperwten;
1 klein blikje mais;
1 blikje tomatenpuree +/- 70 gram;
YAMA teriyaki gold sauce;
1 pakje met 8 plakjes cheddar.
Bereidingswijze
- Kook de gele rijst volgens de instructies op het pak;
- Pak een snijplank:
Snij de zoete puntpaprika’s door de helft zodat je een boven- en onderkant overhoudt:
Spoel de zaadjes uit de halve puntpaprika’s.
Snij de rode uien in ringen en snij daarna de ringen weer doormidden;
Snij de rode paprika in kleine blokjes (haal wel de zaadjes uit de paprika);
Snij de courgette in kleine blokjes - Neem een wokpan:
Doe wat boter of olie in de wokpan;
Fruit de rode uien ringen, de paprikablokjes en de courgette blokjes aan;
Voeg drie eetlepels YAMA TERIYAKI GOLD Sauce toe;
Voeg de gekookte gele rijst toe;
Meng de groenten met de gele rijst;
Meng de mais met de gele rijst en de groenten;
Voeg de doperwten toe en meng dit met de gele rijst, groenten en mais;
Voeg de tomatenpuree toe en meng dit met de gele rijst dat inmiddels met de hierboven beschreven ingrediënten gevuld is. - Ze het vuur uit en laat het geheel afkoelen;
- Leg de halve puntpaprika’s klaar:
Bedek de binnenkant van de puntpaprika’s met stukjes cheddar (scheur of snij de cheddar plakjes doormidden zodat de plakjes passen in/op de puntpaprika);
Bedek de puntpaprika’s daarna rijkelijk met de gevulde gele rijst;
Grill de gevulde puntpaprika’s daarna op een laag vuurtje af op de BBQ